Recenzie 13 la cină de Agatha Christie

Autor: Agatha Christie
An apariție : 2010
Editura: Rao
Nr. Pagini: 288
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

21.16 RON pe Libris 16.33 RON pe Cărturești

13-la-cina-9022s1

De Agatha Christie mă leagă o dragoste aparte, deoarece nu cred că voi mai întâlni romane atât de definite, intrigi atât de împletite și atâtea secrete, înglobate pe fiecare pagină.

Iată de ce, atunci când am o duminică liberă, afară plouă, iar din ibric adie o aromă de cafea turcească, eu prefer să iau o carte din acest repertoriu și să mă las absorbită inconturnabil de subiect.

Așa am făcut și ieri. Mi-am făcut un cocon din plapumă, mi-am luat cafeaua și am pornit în călătorie printr-o Anglie, unde domină luxul și exuberanța, iar crima e la ea acasă.

Ca și oricare alt roman al acestei Dame a crime-ului, cei 13 la cină este un succes, unul răsunător aș spune eu. Un star de cinema, un titlu aristocratic și o infracțiune perfectă, sau mă rog, aproape perfectă. Asta este cheia spre apariția în avant-scenă a lui Hercule Poirot în compania inconfundabilului căpitan Hastings. Micul belgian iarăși pornește, cu o anumită doză de umor și ironie, într-o aventură care pe alocuri te lasă mască.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie.

Lecturând, am avut momente în care îmi venea să strig: E imposibil! Însă am avut tenacitatea și răbdarea să merg până la capăt și nu regret, deoarece creierul meu a fost efectiv pus în priză și încercam să fac exerciții de logică împreună cu eroii romanului.

Cert este că Christie reușea să dea naștere unor enigme de anvergură, care te fac pur și simplu să adori romanele ei. Creează efectiv o anumită dependență literară.

Cui recomand această carte? Tuturor celor care vor suspans, secrete, mistere și sânge, într-un amalgam vertiginos.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

21
16 LEI
Libris
16
33 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Imi place Agatha Christie. Nu am citit cartea aceasta dar o trec pe lista. Are un stil senzational.

Iubim comentariile tale :)