Recenzie Accidentul de Mihail Sebastian

Autor: Mihail Sebastian
An apariție : 2013
Editura: Grammar
Nr. Pagini: 284
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

17.43 RON pe Libris 24.90 RON pe Elefant 25.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Un roman despre dragoste şi despre regăsirea optimismului ce va încânta firile romantice.

Aspecte Negative:

Prima parte este genială, vie... însă partea a 2-a (cea cu excurisa la ski) este cam plată (ultimul capitol ce salvează această parte a cărţii)

628548 Nu mai ştiu cine a spus, dar sunt sigură că cineva l-a catalogat pe Mihail Sebastian drept ghinionist (dacă vă amintiţi voi nu ezitaţi să mă anunţaţi)… Oricum cine a fost, mare dreptate a avut. Aflat în Franţa, i s-a furat manuscrisul ce conţinea primele 5 capitole ale romanului Accidentul şi a trebuit să pornească  la 0. De reuşit a reuşit, chiar dacă (personal) prefer Oraşul cu salcâmi.

Accidentul debutează cu… un accident. Nora, o profesoară de franceză, coboară din tramvai şi, din neatenţie, se trezeşte pe jos, în stradă. Singurul care îi sare în ajutor este Paul. Nora îl roagă să o conducă până la apartamentul ei care se afla în apropierea unei farmacii de unde putea să îşi cumpere şi cele necesare pentru a-şi îngriji rana de la genunchi.

Ajunşi în apartamentul Norei, starea de spirit a celor doi (îndeosebi a femeii) devine din ce în ce mai relaxată. Tulburat de amintirea fostei iubite, Paul se strecoară din apartament. Ghidată doar de un instinct fenomenal, Nora ajunge la apartamentul bărbatului şi reușește să îl convingă să renunţe la gândurile de sinucidere. Cei doi îşi petrec noaptea împreună şi, la o întâlnire ulterioară, Nora îl convinge să plece într-o excursie la munte.

La munte, Paul nu învaţă doar să schieze ci, poate mai important, redescoperă optimismul. Previzibil, în cele din urmă, Paul se îndrăgosteşte de Nora.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihail Sebastian.

Mie mi-au plăcut mai mult capitolele de dinaintea excursiei la munte. Par mai vii şi parcă sunt scrise diferit, dar e doar opinia mea.

Deşi nu mi se pare un roman strălucit, totuşi recomand Accidentul persoanelor pasionate de lecturile romantice – acestea, cu siguranţă se vor refugia printre filele acestui roman şi poate îl vor îndrăgi mai mult decât mine (oricum, şi eu îi găsesc părţi bune)!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

17
43 LEI
Libris
24
90 LEI
Elefant
25
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)