Recenzie ”Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de John Gray

Autor: John Gray
An apariție : 2014
Editura: Vremea
Nr. Pagini: 224
Acordă o notă cărții:
 

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA CĂRȚII PE:

 Non-ficțiunea a devenit un trend destul de util pe piața editorială, mai ales în ultimul deceniu, fapt pentru care era absolut imposibil să rămân departe de val. Cert este că această nișă scriitoricească își are funcționalitatea în perspectivele studiilor științifice.

Și pentru că secolul 21 este parcă marcat de psihologia cuplurilor și de sănătatea relațiilor conjugale, am decis să îmi pun o bifă la capitolul cărților dedicate acestui subiect.

John Gray, psihoterapeut și psiholog specializat în materia terapiilor familiare vine să facă o introspecție metodelor și tehnicilor de aplanare a conflictelor în cuplu, prin intermediul delimitării diferențelor între reprezentații celor două genuri.

Deși poate suna oarecum sofisticat, cartea chiar mi s-a părut pe alocuri nostimă, deoarece autorul nominalizează o veritabilă mitologie a venusienelor și marțienilor, cu introducerea vocabularului distinct, a traducerilor eficiente și a metodologiei de comunicare.

Din păcate, nu este însă acest bestseller un soi de Graal, care v-ar putea salva relația sau v-ar oferi răspunsuri facile. Este de facto o recapitulare a adevărurilor deja cunoscute despre bărbați și femei, precum și rolul lor în formarea unei celule sociale.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Gray.

Au fost momente când am apelat la creion pentru a-mi face notițe, însă într-un final toate s-au redus la câteva concluzii sumare și evidente:

  1. Bărbații au nevoie de spațiu, femeile de afecțiune;
  2. Bărbații au gena războiului, femeile sunt programate să construiască căminul familiar;
  3. Totul reprezintă de facto o luptă pentru egalitate, în care concensiunile devin o regularitate.

Reiterând cele menționate mai sus, ghidul, așa cum l-a numit autorul, este o lectură ușoară, potrivită pentru exerciții de recapitulare și care cu micile jocuri umoristice v-ar putea colora una din serile de primăvară care urmează.

Lecturi frumoase!

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA CĂRȚII PE:

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Article Tags

Iubim comentariile tale :)