Recenzie „Cioburi de stele” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Autor: Amie Kaufman
,
Meagan Spooner
An apariție : 2014
Editura: Trei
Nr. Pagini: 480
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

39.00 RON pe Elefant 39.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Perspectiva dublă Descrierea detaliată a locurilor Capitole din viitor Locul acțiunii

Aspecte Negative:

Sentimentele neîmpărtășite direct Singurătatea personajelor

Romanul Cioburi de stele de Amie Kaufman și Meagan Spooner este primul volum din trilogia Constelații, o trilogie ce a ajuns foarte ușor printre preferatele mele.

Acțiunea romanului este relatată din două perspective și anume a protagoniștilor Lilac LaRoux și Tarver Merendsen. Momentele acțiunii se petrec în spațiu iar într-un sfârșit pe o planetă diferită, în prag de terraformare.

Totul începe când personajul principal masculin, Tarver, o observă pe Lilac stând singură la o masă, într-o încăpere din nava Icarus care se deplasează prin spațiu cu o viteză superluminica. Acesta, fiind un simplu erou de război, aflându-se într-o încăpere ciudată, departe de casă, i se pare că Lilac are ceva special, ceva viu. Dar, fără să știe că de fapt Lilac e fata celui mai bogat om din Univers, fata de care nimeni nu trebuie să se atingă.

De asemenea, Lilac este atrasă de comandant dar știind ce pățesc băieții care se ating de ea, devine foarte acidă cu Tarver în speranța că tatăl ei îl va lăsa în pace.

Acest lucru se schimbă când nava în care se află cei doi se prăbușește, fiind singurii supraviețuitori. Deși aceștia par să nu se înțeleagă deloc la început, nevoia îi împinge să realizeze compromisuri.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Amie Kaufman .

Într-un final, cei doi fiind puși în tot felul de situații, ajung să se îndrăgostească. Un lucru care mi-a plăcut enorm a fost faptul că deși erau puși ambii în situații critice, erau recalcitranți și nu voiau să renunțe, lucru ce i-a făcut să reziste până au fost salvați.

Mi-a plăcut și faptul că deși e un roman romance, dragostea dintre cei doi nu conține nimic clișeic, ci ceva pur și firesc. Ceva ce aștepți dar care te lasă profund impresionat.

Cioburi de stele este un roman construit intens iar scriitura celor două autoare te lasă fără cuvinte și te pătrunde până în adâncul sufletului. O carte plină de dramă, mister și imprevizibil. O carte tulburătoare care nu te va lăsa neatins după ce o vei termina.

Povestea celor doi trebuie spusă și simțită, chiar dacă și voi veți fi schimbați după ce o veți afla. Întâmplările tulburătoare nu vă vor da pace, dar veți fi împăcați cu gândul că ați descoperit atât de multe înțelesuri despre ce înseamnă iubirea și încrederea.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

39
00 LEI
Elefant
39
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

  1. Mirela Barbalata
    Reply

    Am auzit de carte, stiu ca este foarte apreciata si sunt tentata sa o cumpar. Am totusi o temere: Avand ceva elemente SF si multe descrieri s-ar putea sa ma plictiseasca.

Iubim comentariile tale :)