Recenzie ”Conan barbarul – misterul fântânii blestemate” de Robert E. Howard

Autor: Robert Ervin Howard
An apariție : 2016
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 50
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

23.10 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

Transformarea antieroului în erou se face într-un mod genial din punct de vedere literar.

Aspecte Negative:

Deși suntem în zona fantasy parcă personajele sale par mai mult zei decât oameni.

Fără îndoială că, dacă nu ați citit cărțile lui Robert E. Howard, sunteți familiarizați cu personajul Conan barbarul din peliculele difuzate sub forma filmelor artistice sau a serialelor.

Probabil că multora scriitura lui Robert Ervin Howard li-se pare o joacă de copil, o încercare de resuscitare a vechilor mituri, însă ea este mult mai complexă de atât.

Deci, ce a adus nou în peisajul literar cărțile sale? În primul rând a adus și mai mult decât necesara scuturare de promoroaca basmelor cu zâne și eroi frumoși învăluiți de idealuri arcadiene. Howard a făcut din antierou un erou, răsturnând vechile valori ale stilului fantasy, nu ca o sfidare, ci ca o firească abordare a tuturor fațetelor realității.

Într-o revitamimnizare a epopeelor de altădată, oscilând între liric și epic, încercând odată cu fiecare carte publicată să-și clădească un făgaș propriu și extrem de concludent, autorul ne introduce într-o lume a piraților și corsarilor, a mărilor spumegânde și a insulelor care emană izul aventurilor imprevizibile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Robert Ervin Howard.

Având grijă să strecoare suculența unui anumit gen de erotism prin intermediul unor pasagere personaje feminine, Robert Ervin Howard nu se dezice întru totul de rețeta basmelor de altădată. Ceea ce este cu adevărat inovator la acest autor veste faptul că eterna luptă dintre bine și rău nu mai este atât de pregnantă.

Robert E. Howard nu alunecă pe panta unui ”science” care va exploda mult mai târziu, preferând inocența fantasmagorismului pur într-o primordială reîncadrare a personajelor nu în funcție de eticul simțirii ci de neostenita virilitate și spirit aventurier.

Lectură plăcută!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

23
10 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)