Recenzie De-aş avea un soț cât o muscă de Hatice Meryem

Autor: Hatice Meryem
An apariție : 2012
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 104
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

14.16 RON pe Libris 14.90 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

O incursiune fascinantă în lumea soțiilor musulmane, indiferent de poziţia lor socială.

de-as avea un sot cat o musca

Nu știți ce carte să citiți într-o după-amiază de weekend  în care nu vrei să faci nimic altceva? Ei bine, De-aş avea un soț cât o muscă e cea mai potrivită carte. O carte de dimensiuni reduse, 104 pagini (de fapt chiar mai puțin având în vedere că unele eseuri nu au nici măcar o jumătate de pagină) scrisă de Hatice Meryem.

Compusă din mai multe eseuri ce toate încep cu fraza “De-aş avea un soț…”, cartea este o incursiune splendidă în lumea musulmană și, îndeosebi în lumea soțiilor din această lume. Astfel, aici se întâlnesc soția unui imam, a unui bețiv, a unui pitic, a unui țigan, a unui negustor, a unui poet, a unui incapabil, soția a doua, soția tânără, soția înțeleaptă.

Deși diferite, fiecare poveste are un numitor comun: eternul feminin, care în ciuda fragilității, reuşeste să treacă peste orice obstacol. Iubirile și căsniciile sunt privite printr-o perspectivă lipsită de prejudecăți și de orice alt fel de constrângere specifică islamului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Hatice Meryem .

Titlul cât se poate de original poate fi explicat prin ultima frază a primei povestiri: “Ah fata mea, să ai un soț cât o muscă, dar să-l ai lângă tine. Să fie cât o muscă… dar să fie”.

De-aş avea un soț cât o muscă e o lectură fascinantă, scrisă într-un mod care cucerește pe oricine. O lectură perfectă pentru oricine. Un mozaic superb al unei culturi exotice și miraculoase pe care vă invit să îl descoperiţi.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

14
16 LEI
Libris
14
90 LEI
Elefant

Iubim comentariile tale :)