Recenzie De neînvins de Laura Hillenbrand

Autor: Laura Hillenbrand
An apariție : 2015
Editura: Corint
Nr. Pagini: 624
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

34.90 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Cartea aceasta este scrisa superb. Autoarea creionează cu măiestrie portretul unui atlet pe care îl privește evolutiv de-a lungul cărții.

Aspecte Negative:

-

de neinvinsÎn opinia mea, cartea asta merită din toate punctele de vedere sa fie cartea anului. Recunosc spre rușinea mea, că am fost un pic (bine, poate un pic mai mult) sceptică în privința acestui roman. Nefiind foarte pasionată de romanele istorice am ezitat, fiindca mă așteptam la o povestioară fără pic de dinamism.

Am descoperit în De neînvins o poveste emoționantă și tristă. Și toate aceste stări și sentimente au fost amplificate și de faptul că tot ce se povestește în roman este bazat pe fapte reale.

Dacă la începutul cărții Louis Zamperini  întruchipa tipologia omului egoist și arogant, pe parcursul lecturii părerea mea despre el s-a schimbat complet. Louis dă dovadă de curaj, stăpânire de sine și voință. Este un personaj pe care nu ai cum să nu-l adori. Chiar și în ultimele capitole, în care Louis devine necredincios și își găsesște refugiul în băutură.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laura Hillenbrand.

Îmi place să cred că Louis este un Gheorghiță Lipan al literaturii americane. Romanul De neînvins este în primul rând, un roman în care personajul pornește în bătălia cu viața drept un puști arogant, ajungând,într-un final, la apogeul maturitătii sale.

Finalul a fost neașteptat. De neînvins este o capodoperă, dar mai presus de asta, este romanul inițierii unui tânăr.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

34
90 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)