Recenzie „De vorbă cu emma” de Vitali Cipileaga

Autor: Vitali Cipileagă
An apariție : 2015
Editura: Bestseller
Nr. Pagini: 192
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

35.00 RON pe Libris 35.00 RON pe Elefant 35.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Scriitura este lejeră și deloc sofisticată, accesibilă publicului larg.

Aspecte Negative:

Prea multe definiții ale iubirii care, într-un final, se anulează reciproc.

de vorba cu emmaDe vorbă cu emma de Vitali Cipileagă este, în esență, înlănțuirea mai multor definiții acordate iubirii ca sentiment general, iubirii nu față de partener, nu. De vorbă cu emma încearcă să treacă drept iubirea în sine, fața de tot ce înseamnă viu, pur, tânăr.

E una dintre cărțile care se încadrează în așa-zisa categorie ”light”. Nu trebuie să fii cititor experimentat pentru a o înțelege, trebuie doar să intri într-o stare de bine și de vis și să absorbi cuvintele dintr-un neant inocent și aparte.

Hai pur și simplu să fim împreună. Să ne trezim dimineața de la aceeași aromă de cafea. Să ne simțim împliniți de la același sărut. Să ne ținem de mână într-o lume plină de oameni reci și să ne fie cald. Hai să nu așteptăm imposibilul.

S-ar putea ca dragostea perfectă nici să nu existe. Or, perfecte sunt diminețile împreună cu tine. Hai să nu ne pese de vorbele altora. Sunt seci și fără sentiment. Hai să iubim și să fim.

În centrul acțiunii sunt Greg și firește, Emma. Povestea dintre cei doi este paradoxul pe care încă nu-l înțeleg și misterul pe care nu l-am elucidat. Iubire și tristețe și împăcare și lacrimi, presărate cu prea puțină subiectivitate. Mi-ar fi plăcut ca autorul să surprindă mai „la obiect” acțiunile dintre cei doi, întrucât la finalul lecturii am rămas ușor confuză și cu zeci de întrebări care și-acum îmi tulbură nopțile. Te pierzi la un moment dat în gândurile, meditațiile și aspirațiile personajelor, creându-se o relativă identificare între tine, cel care citește, și el, personajul care-ți vorbește printre rânduri.

“Să trăiești dincolo de monotonia lumii și   dincolo de superstițiile ei bolnăvicioase.”

De vorbă cu emma  surprinde cu exactitate bucăți de viață și le leagă strâns între coperți. Reușește să întărească ideile deja formate despre iubire și schimbările de stare care vin atașate odată cu aceasta. Autorul creionează portretul vieții fiecăruia dintre noi, parcurgând etapele într-un mod firesc și perfect normal, reușind să captureze esența vieții.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Vitali Cipileagă.

Fragmente din carte se regăsesc și pe blogul autorului, dar răsfoind paginile cititorul înțelege mult, mult mai bine mesajul transmis în toată splendoarea lui.

De vorbă cu emma e cartea care merită mai mult decât citită; merită trăită și simțită, merită atașată encefalului tău stâng, ca să-ți amintească secundă de secundă ce este cu adevărat iubirea.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

35
00 LEI
Libris
35
00 LEI
Elefant
35
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)