Recenzie Drept Civil. Succesiuni. Mostenirea Legala de Ioana Nicoale

Autor: Ioana Nicolae
An apariție : 2015
Editura: Hamangiu
Nr. Pagini: 181
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

27.65 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

Stil concis, accesibil şi ordonat logic. Întindere mică şi acoperire completă în concordanță cu legislația actuală şi doctrina dominantă.

Aspecte Negative:

Repetiția aproape identică a unor paragrafe.

Drept Civil. Succesiuni. Mostenirea Legala de Ioana NicoaleCartea Ioanei Nicolae despre succesiuni, despre moştenirea legală mai exact, deşi adresată, în primul rând studenților de la facultățile de drept, este un instrument facil şi concis, util oricărei persoane interesate de soarta patrimoniului unei persoane decedate.

Atrăgător la această lucrare, Drept civil. Succesiuni. Moştenirea legală, este faptul că reuşeşte să acopere un domeniu vast în numai 181 de pagini ceea ce este o excepție în marea de tomuri voluminoase specifice doctrinei dreptului. În această lucrare, cu un limbaj accesibil, sunt expuse mecanismele legale prin care urmaşii defunctului ajung să intre în posesia şi proprietatea patrimoniului acestuia.

Ioana Nicolae tratează situația soțului supraviețuitor, a claselor de moştenitori, nedemnitatea succesorală, dezmoştenirea şi vacanța succesorală pe înțelesul chiar al unei persoane neavizate, cu indicarea celor mai noi opinii doctrinare şi jurisprudențiale, în acord cu prevederile noului Cod civil.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ioana Nicolae.

Drept civil. Succesiuni. Moştenirea legală de Ioana Nicolae reprezintă soluția ideală pentru studentul de la drept care intenționează să se familiarizeze rapid cu materia succesiunilor, a moştenirii legale, precum şi consultantul ieftin pentru cel care se află în postura de posibil moştenitor.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

27
65 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)