Recenzie Harry Potter şi Piatra Filozofală-J.K. Rowling

Autor: J.K. Rowling
An apariție : 1997
Editura: Egmont
Nr. Pagini: 262
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

29.70 RON pe Elefant 33.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Captivantă pentru cei ce îndrăgesc poveştile cu magie şi vrăjitori.

Aspecte Negative:

Prinde mai mult la copii, cel mult la adolescenţi.

harry-potter-si-piatra-filozofala-vol-1_1_fullsizeHarry Potter şi Piatra Filozofală de J.K. Rowling este primul roman din seria Harry Potter. Odată cu acest roman începe şi povestea băieţelului de zece ani ce trăieşte cu unchiul şi mătuşa lui pe Aleea Boschetelor, şi care află la vărsta de 11 ani că este vrăjitor.

Cartea începe prin a descrie viaţa tânărului Harry care de când i-au murit părinţii ducea o viaţă destul de grea la familia Dursley, fiind tratat mai mereu rău de membrii acestei familii. Toate acestea iau sfârşit când Harry primeşte o scrisoare de acceptare la o şcoală de magie, farmece şi vrăjitorii şi cu ocazia asta află că este şi vrăjitor, lucru ce i-a fost ascuns până atunci. Începând din acel moment, Harry descoperă o sumedenie de lucruri noi, o lume complet necunoscută.

La noua lui şcoală are parte de multe experienţe interesante plăcute şi neplăcute, se împrieteneşte cu Ron Weasley, Hermione Granger şi Hagrid (cu care rămâne prieten până la finalul seriei) şi trece prin diferite peripeţii, de la repartizarea lui în casa Cercetaşilor de către un joben magic, la prima lui lecţie de zbor pe o mătură până la înfruntarea şi înfrângerea duşmanului lui de moarte ascuns până atunci.Cu siguranţă această carte vă va stărni interesul dacă sunteţi pasionaţi de magie şi vrăji şi/sau amatori de poveşti bine versus rău, în care binele triumfează.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.K. Rowling.

Eu sunt o mare fană a acestei serii, deşi primul volum nu este preferatul meu, dar nu pot spune că nu mi-a plăcut. Regret doar că nu am citit cartea mai devreme, deoarece aş fi fost mai captivată de poveste, acum părându-mi-se cam copilărească. Deşi ştiam cum se va termina romanul ( am văzut filmele de mai multe ori) tot am fost încântată când Harry l-a învins pe Lord Cap-de-Mort şi i-a luat piatra filozofală şi pe lângă povestea în sine, mi-au plăcut foarte mult detaliile despre aspectul interior şi exterior al şcolii, înfăţişarea personajelor, care te făceau să te simţi ca şi cum ai fi chiar tu acolo şi unele elemente ce în film nu erau. Fără nici o îndoială după ce citeşti primul volum vrei să le citeşti şi pe restul, să vezi ce se întâmplă cu personajele până la final.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

29
70 LEI
Elefant
33
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)