Recenzie „Influență invizibilă” de Jonah Berger

Autor: Jonah Berger
An apariție : 2017
Editura: Publica
Nr. Pagini: 274
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

39.20 RON pe Elefant 49.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Este o carte plină de surprize.

Cartea „Influență invizibilă” de Jonah Berger te face să îți pui multe întrebări. De exemplu: Ți-ai dat seama cât de ușor poți fii influențat? De prieteni, circumstanțe și acțiuni?

De la începutul cărții Jonah Berger îți dezvăluie câteva ipostaze în care ești ușor influențat fără ca măcar să realizezi, ce mi-a plăcut cel mai mult a fost testul din introducere care mi-a dezvălui multe lucruri despre mine.

„Așa că îi folosim pe alții ca pe o scurtătură ajutătoare. Un filtru. Dacă o carte este pe listă de bestselleuri, suntem mai predispuși să parcurgem descrierea. Dacă o melodie este deja celebră, suntem mai predispuși să o ascultăm.”

De cele mai multe ori uităm să privim dincolo de influența celor din jur. Ne dorim să mergem doar în locuri populare, dar fără să înțelegem de ce. De ce ne plac lucrurile scumpe sau de ce mâncăm un anumit fel de mâncare.

O altă parte interesantă în această carte este atunci când Jonah Berger îți explică ce înseamnă unicitate. Oamenilor le place să fie unici, de acea bem cafea de la Starbucks chiar dacă este extrem de scumpă, dar este o cafea care ne face să ne simțim speciali.

„Cafeaua noastră Starbucks nu este precum cea a tipului sau a tipei care stau la rând în fața noastră”

Cartea are la bază foarte multă cercetare, de exemplu mie mi-a captat foarte mult atenția cercetarea făcută pe afro-americanii care încercau să se prefacă că nu sunt buni la învățătură ca să nu fie excluși din comunitatea din care făceau parte sau să nu fie comparați cu persoanele de culoare albă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jonah Berger.

După ce o să citești această carte o să realizezi că nu o să mai fii atât de impulsiv ci o să analizezi mai mult lucrurile, cartea te ajută foarte mult să te cunoști, să te analizezi și să îți dai seama de ce făceai anumite acțiuni.

Jonah Berger îți prezintă doua planuri prin care fiecare dintre noi am trecut unicitatea și „fenomenul de turmă”. Cred că aș putea să îți povestesc despre această carte ore înșiri, dar te las să te descoperi singur prin ea.

Spor la dezvoltare!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

39
20 LEI
Elefant
49
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)