Recenzie „Îngeri şi demoni” de Dan Brown

Autor: Dan Brown
An apariție : 2013
Editura: Rao
Nr. Pagini: 576
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

27.59 RON pe Libris 29.90 RON pe Elefant 29.99 RON pe Cărturești

dan brown ingeri si demoni coperta

Romanul Îngeri şi demoni este unul dintre cele mai cunoscute scrieri ale lui Dan Brown. Acesta scoate în relief, după cum indică şi titlul, o bătălie epică între bine şi ce rămâne în absenţa lui, adică rău.

De puține ori s-a întâmplat ca cineva să pună accent pe latura ocultă a lumii fizice: acesta este motivul pentru care povestea profesorului Langdon este una inedită. Prin urmare, nici ecranizarea nu a întârziat să apară și se bucură de aceeași faimă ca romanul.

Deşi se spune că Illuminati este o confrerie stinsă, Robert Langdon este chemat de urgenţă să cerceteze o diagramă specifică cursului de simbolistică. Pe lângă înfierarea unui celebru fizician, acesta află de la Vittoria Vetra, fiica omului de ştiinţă, că antimateria a dispărut.

Se presupune că Universul a fost creat din două particule total diferite; materia o vedem cu toţii împrejur, dar ce s-ar întâmpla dacă un geniu ar descoperi opusul ei?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Brown.

Dacă ştim asta, ne putem juca oare de-a Dumnezeu? O forţă atât de puternică ar putea salva omenirea de la foamete sau, din contră, ar distruge inima catoliscismului, Cetatea Vaticanului.

Robert şi Vittoria trebuie să găsească explozibilul la timp, altfel alegerea unui nou pontif nu va mai avea loc şi două mii de ani de tradiţii şi istorie vor dispărea.

Romanul are la bază, alături de o documentaţie temeinică asupra conspiraţiei, povestea incipientă de dragoste a eroilor, precum şi dezvoltarea într-un cadru istoric a naraţiunii, uşor deformată, dar verosimilă.

Îngeri şi demoni este unul dintre puţinele romane, care deși nu este unul horror, poate trezi o spaimă profundă, cu reverberaţii în lumea din planul doi, cel astral, mistic, suprapus realităţii, însă are capacitatea de schimba şi perspective religioase. De asemenea, este potrivită pentru cititorii de SF sau chiar aventură. Sensul povestirii nu este acela de a crea, ci de a enunţa pricipii create acum mii de ani.

Şi îngerul a strigat…

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

27
59 LEI
Libris
29
90 LEI
Elefant
29
99 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)