Recenzie ”Jurământ de rătăcire” de Ana Barton

Autor: Ana Barton
An apariție : 2016
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 272
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

21.00 RON pe Libris 30.00 RON pe Elefant 30.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Este cartea trăirilor și netrăirilor, așadar o carte a tututror!

Aspecte Negative:

Sunt atât de entuziasmat de această carte încăt nu-i pot afla vreun beteșug.

Pe Ana Barton o descopăr sau mai bine zis o redescopăr, cu o reală plăcere, odată cu fiece carte publicată. O redescopăr cu o plăcere aflată undeva în vecinătatea uimirii copilărești, exact ca atunci când, odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, tata mi-a dăruit o portocală.

juramant_de_ratacire_ana_barton-424x652

M-am regăsit și m-am pierdut în acest ”Jurământ de rătăcire”, identificându-mi existența cu anumite pasaje din cărți, de parcă fiecare cuvânt era scris cu cernela obținută din descojirea sufletului meu.

”Jurământ de rătăcire” este cartea călătorie cu sine și prin sine, într-un joc de labirinturi, poduri și prăpăstii, un extemporal sau doar o fițuică a vieții, purtată pe oriunde de vântul capricios care a năruit chiar și umbra busolei. Este continua descoperire a propriului interior prin cunoașterea limitelor și nelimitelor prin intermediul celorlalți. Totul trece prin cunoaștere și simțire, într-o împletire a clipelor pierdute cu clipele viitoare, mereu căutând argumente în lenea sinelui de a se ține bățos sau poate chiar în zvâcnetul rădăcinilor care veșnic visează să le crească aripi, la fel cum aripile ostenite vor să aibe rădăcini, crezând că doar așa vor putea gusta din ambrozia odihnei.

Stilul scriitoricesc al Anei Barton este asemeni unei mătăsoase mângâieri balsamice, un analgezic necesar pentru cei ce încă nu au curajul să recunoască continua rătăcire de sine, prin sine și cu sine într-un voiaj al ”ducerii în neștire”.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ana Barton.

Ni se înfățișează în carte nesfârșitul dans al definirii și redefinirii, unul care nu va fi nicicând complet decât atunci când despre tine se va vorbi doar la timpul trecut, pentru că aceasta este chintesența existenței, o rătăcire pe un drum ce nu va fi nicicând drept, pentru că dacă drumul ar fi lin omul nu ar mai cunoaște vreodată cealaltă parte a baricadei.

O carte absolut fabuloasă, pe care chiar trebuie să o citiți!

Lectură plăcută”

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

21
00 LEI
Libris
30
00 LEI
Elefant
30
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)