Recenzie Kamikaze – Y. Kuwahara și G .T. Allred

Autor: Yasuo Kuwahara și Gordon T. Allred
An apariție : 2014
Editura: Corint
Nr. Pagini: 380
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

20.16 RON pe Libris 28.80 RON pe Elefant

Kamikaze - Povestea unui pilot japonez din Escadrilele SinucigașeKamikaze – Povestea unui pilot japonez din Escadrilele Sinucigașe este o autobiografie clasică, plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial care descrie cu intensitate și curaj ororile războiului și dezastrele cauzate de acesta.

Povestea este al unui adolescent japonez care la 15 ani este pus în fața unei decizii fără precedent – să se alăture aviației imperiale japoneze sau să păteze renumele familiei, refuzând să intre în slujba împăratului.

Ce m-a impresionat la această carte este atitudinea scriitorului- nu denotă regret, furie sau tristețe când amintește cele întâmplate, cu toate că ar avea multe motive în acest sens. Dimpotrivă, pe tot parcursul cărții întâlnim nostalgie; o nostalgie senină și sinceră.

Situația Japoniei în război devine din ce în ce mai critică așa că autoritățile recurg la metode disperate pentru a obține cel mai mic avantaj. Astfel, se înregistrează o creștere considerabilă în numărul de piloți kamikaze.

Fiind înconjurat de Aliați, Imperiul Nipon are o nevoie acută de acești piloți sinucigași pentru a păstra aparența de stabilitate. Oare lista neagră ce conține numele acestor suflete damnate îl va primi și pe Yasuo și prietenii săi între copertele ei ? Va ieși tânărul adolescent cu bine din acest crud război?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Yasuo Kuwahara și Gordon T. Allred.

Aceasta este recenzia unei cărți în care naivitatea se întâlnește cu suferința, iubirea stă față în față cu îngerul amenințător al morții, prietenia este adusă la limite și loialitatea se împletește cu pericolul.

Autorii ne prezintă o lume zguduită de haos și durere în care trăirile unui singur tânăr înduioșează și umanizează atmosfera dezolantă.

Este bine știut faptul că piloții kamikaze au provocat cele mai mari pierderi din istoria Marinei S.U.A., dar istoria ne reamintește că viețile pierdute au fost în van.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

20
16 LEI
Libris
28
80 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)