Recenzie „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
An apariție : 1943
Editura: REGIS
Nr. Pagini: 112
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

57.60 RON pe Libris 27.00 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut această carte pentru că mi-a arătat că iubirea crează conexiuni, iar acele conexiuni rămân cu noi pe vecie.

Aspecte Negative:

Nu există păreri negative cu privire la această creație literară.

Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry este o lectură memorabilă din toate punctele de vedere.

Nu am vrut să-i acord nici măcar o șansă cărții la început deoarece toți șușoteau despre ea în timpul orei de franceză sau postau nenumărate citate pe facebook, necitind-o. Am vrut să rămân rece și să uit de existența ei din cauza motivelor de mai sus, chiar dacă doamna profesoară îmi sugera să-i gust din savoare.

Au trecut câțiva ani și am luat decizia să o cumpăr în memoria orei pierdute de franceză din generală, acel gen de oră care îți marchează preadolecescența și experiența de școlar.

Lectură pentru copii? Nu prea cred. Îți sugerez să nu pleci la drum în acest univers unic cu gânduri de genul, pe care, mai mult ca sigur, ți le insuflă cei din jur pentru că nu au putut percepe de la prima citire profunzimea poemul de dragoste dăruit umanității de către Antoine de Saint-Exupéry. Mai bine, lasă-te purtat de briza inocenței unul copil care știe cu adevărat ce înseamnă prietenia și grija față de aproape.

Descoperă că oamenii, oricât ar nega, sunt materialiști și intoleranți cu privire la alte rase și religii. Ei adoră cifrele, mai ales oamenii mari, deoarece mereu întreabă la auzul unui prieten nou:

Câți ani are? Câți frați are? Câte kilograme cântărește? Cât câștigă tatăl lui?

Doar atunci ei consideră că au ajuns cu adevărat să cunoască o ființă complexă, dar trebuie să-i iertăm pentru că au uitat să fie sinceri ca niște copii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antoine de Saint-Exupéry.

Putem învăța gratuit că a iubi nu înseamnă doar a ierta sau a avea grijă, ci și a te dărui, a alege, a crea legături, a fi responsabil de cineva. De asemenea, dragostea nu îngrădește libertatea și nu are un preț.

Dragostea adevărată începe acolo unde nu aștepți nimic în schimb.

Un prieten este unic, ca o floare. În ciuda faptului că mai sunt milioane de persoane la fel ca el, te simți responsabil pentru binele lui. Ajungi să realizezi că este o parte atât trupească cât și sufletească din tine.

Eu v-am împărtășit câteva impresii și citate plăcute sufletului meu. Sper să (re)citiți cartea după această recenzie.

Spor la citit!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

57
60 LEI
Libris
27
00 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)