Recenzie Miniaturista de Jessie Burton

Autor: Jessie Burton
An apariție : 2015
Editura: Rao
Nr. Pagini: 352
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

41.40 RON pe Libris 58.00 RON pe Elefant

Cum ar fi să îți pui viața în mâinile unui bărbat necunoscut? Să te măriți forțată de circumstanțe? Să nu ai un cuvânt de spus sau o decizie fermă? Să trăiești într-un patriarhat aproape agresiv? Și cu toate acestea să nu te pierzi pe tine însuți.

Despre aceste frământări lăuntrice și lupte ale spiritului feminin este romanul de debut al autoarei Jessie Burton. O stilizare reușită a societății olandeze în anii 1680, când negoțul și banii erau puși sub imperativul religios. O tânără de de doar 18 ani este pusă în situația unui mariaj de conveniență cu unul din cei mai bogați oameni ai societății din Amsterdam, iar perspectivele nu sunt din cele mai fericite.

Fiind departe de casă și protecția mamei, eroina Nella decide să devină o soție bună, însă se confruntă cu secretele soțului și ale unei cumnate foarte autoritare. Însă un cadou matrimonial, o casă de păpuși, îi schimbă absolut întreaga viziune asupra destinului său și a oamenilor care o înconjoară.

Burton a reușit cu succes să construiască un roman fantastic, îmbinând în sine: descrieri elocvente, dialoguri fulminante și răsturnări de situație, absolut fenomenale. Efectiv am fost transpusă într-un decor teatral, ca un spectator cuminte.

Fiecare pasaj, fiecare rând este parcă îmbibat cu aromele aduse din Orient pe corăbii olandeze, iar peisajul literar aduce mult cu o veșnică ceață depresivă. Totodată, lectura romanului îți face o incursiune în propriile trăiri, în luptele lăuntrice care poate te frământă până în măduva spiritului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jessie Burton.

The Guardian a catalogat romanul, ca fiind aidoma ”Sticletelui” Donnei Tartt, iar acest compliment vine să sublinieze rafinamentul lucrării.

Sper că v-am intrigat și o să vreți să vizitați rapid Amsterdamul literar, construit de autoare.

Lecturi frumoase și sărbători fericite!!!

 

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

41
40 LEI
Libris
58
00 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)