Recenzie „Miss Peregrine” de Ransom Riggs

Autor: Ransom Riggs
An apariție : 2013
Editura: Art
Nr. Pagini: 392
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

31.41 RON pe Elefant 34.90 RON pe Cărturești

miss peregrine ransom riggs

Ransom Riggs este un scriitor american, recunoscut pentru romanul “Miss Peregrine“, acesta fiind chiar opera sa de debut.

Interesul meu pentru această carte a pornit de la faptul că acţiunea a fost construită în jurul unor fotografii vechi, alb-negru, adunate din târgurile de vechituri  şi de la mai mulţi colecţionari.

Fotografiile reprezintă o mulţime ipostaze bizare: un bebeluş plutind în aer, o fată cu foc în palme, o altă fată într-o sticlă şi multe alte prezenţe interesante.

Jacob, personajul principal al romanului, creşte înconjurat de poveştile fascinante ale bunicului său cu privire la copilăria acestuia. Abraham a stat la un orfelinat de copii deosebiţi, a luptat în război şi a călătorit prin toată lumea căutând si luptând cu monştrii.

El îi arată lui Jacob poze cu prietenii săi din copilărie, îi istoriseşte întâmplări ciudate ale căror protagonişti sunt chiar copiii ciudaţi din poze.

Ajuns la vârsta de şapte ani, nepotul începe să se îndoiască de veridicitatea faptelor povestite de bunic, motivând că acestea sunt basme prin care bunicul evadează din realitatea dură, el fiind singurul supravieţuitor al unei familii de evrei din Polonia.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ransom Riggs.

Viaţa lui Jacob se schimbă odată cu moartea violentă a bunicului în pădure, unde zăreşte o făptură monstruoasă, desprinsă parcă din poveştile lui Abraham.

Acest episod îi provoacă coşmaruri puternice. În încercarea de a scăpa de ele urmează indiciile ultimelor cuvinte ale bunicului, pornind într-o călătorie spre Ţara Galilor.

Cartea expune călătorii în timp, copii deosebiţi şi monştrii înfricoşători, meniţi să creeze misterul unei lumi neobişnuite.

De pe site-ul lui Ransom Riggs am înţeles că anul acesta va apărea un film bazat pe cartea „Miss Peregrine”, cu Tim Burton la regie şi Jane Goldman la scenariu.

Finalul cărţii m-a lăsat în suspans, pentru că povestea lui Miss Peregrine continuă în volumul II, Hollow City, apărut în 2014.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

31
41 LEI
Elefant
34
90 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)