Recenzie Nopți în Rodanthe de Nicholas Sparks

Autor: Nicholas Sparks
An apariție : 2003
Editura: Rao International Publishing Company
Nr. Pagini: 186
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

19.99 RON pe Elefant 19.99 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

O carte care demonstrează că există dragoste adevărată indiferent de vârstă.

20150504_202544_optDin nou, autorul Nicholas Sparks, dă lovitura cu un roman de dragoste pe toate gusturile. Nicholas Sparks este unul din cei mai apreciați scriitori contemporani de romane de dragoste. Nicholas Sparks este unul din autorii mei preferați, așa că această carte era pe lista de must-read de foarte mult timp. Din păcate, doar acum mi-am făcut timp să o citesc.

Nopți în Rodanthe a fost prima carte scrisă de Sparks care a ajuns #1 la debut. Ca orice altă carte, și aceasta a fost primită și bine, dar și rău. Părerile sunt împărțite deoarece nu toți cititorii sunt încântați de stilul autorului.

Nopți în Rodanthe (nume original Nights in Rodanthe) este o poveste sensibilă despre dragoste, speranță, iertare, sacrificiu și bucurie. Această carte amintește tuturor că iubirea poate să apară la orice vârstă și în orice împrejurare. Asta li se întâmplă și personajelor principale, Adrienne Willis, în vârstă de 45 de ani, și Paul Flanner, un bărbat de 54 de ani.

Viața nu a fost bună cu niciunul. Adrienne se gândește la fostul ei soț care a părăsit-o, iar Paul la fiul lui alături de care nu a fost mai deloc din cauza serviciului. Paul Flanner vine în Rodanthe pentru o problemă mai veche, dar găsește în Rodanthe ceea ce a căutat toată viața lui, iubirea adevărată.

Ce mi-a plăcut la această carte a fost faptul că autorul reușește să redea cu fidelitate detaliile necesare transpunerii cititorului în cadrul în care se petrece acțiunea, povestea diferită față de celelalte cărți ale acestuia și că odată ce te apuci să citești nu mai vrei să te oprești până nu termini.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nicholas Sparks.

Ce nu mi-a plăcut a fost finalul, total neașteptat. Orice cititor s-ar aștepta la o frumoasă poveste de dragoste cu final fericit, însă Nicholas Sparks dezminte acest clișeu al romanelor de dragoste. Nu voi dezvălui nimic, ci vă voi lăsa pe voi să descoperiți totul.

Recomand această carte tuturor celor care cred în dragoste și au speranța că o vor întâlni cândva, dar și celor care sunt sceptici deoarece li se va schimba părerea.

Am acordat acestei cărți 5 steluțe pe Goodreads deoarece a fost pe placul meu. Aștept părerile voastre în comentarii.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

19
99 LEI
Elefant
19
99 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Am citit cartea si mi-a placut foarte mult. A fost prima (si singura pana acum) carte citita de N. Sparks si inca stau in dubii daca sa mai citesc sau nu.
    Pe bune!!!??? Trista 🙁

Iubim comentariile tale :)