Recenzie Oliver Twist de Charles Dickens

Autor: Charles Dickens
An apariție : 2014
Editura: Corint
Nr. Pagini: 480
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

48.00 RON pe Libris 13.00 RON pe Elefant 25.00 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Un roman social excepțional. Una din cărțile pe care oricine ar trebui să le citească!

oliver-twist_1_fullsize

Oliver Twist e una din cele mai cunoscute opere ale ilustrului scriitor britanic Charles Dickens. Cartea ce a fost publicată pentru prima oară în 1838 se bucură și în ziua de azi de notorietate și se numără printre cele mai importante romane sociale ale lumii. Și, evident a fost ecranizată în fel și chip!

Bazându-se pe experiența sa din copilărie și pe alte realități ale epocii sale, Dickens reușește să creioneze o analiză pertinentă a erei victoriene. Recurgând la umorul negru, autorul analizează toate relele societății engleze din secolul a XIX-lea: sărăcia, exploatarea copiilor, criminalitatea și ipocrizia.

În centrul romanului se află, evident, personajul eponim. Oliver Twist este exploatat până la sânge într-o manufactură. Apoi, cu timpul, va ajunge într-un orfelinat de unde va fugi. Rătăcind pe străzile Londrei, în întâlnește pe Artful Dodger – șeful unei bande de hoți de buzunare. Acesta îl introduce pe tânărul și naivul Oliver în gașca sa antrenată de bătrânul Fagin… Ce se întâmplă apoi întrece orice așteptare – în cele din urmă Oliver va fi cu totul altul și, în sfârșit, va avea o familie. Dar asta trebuie să aflați voi!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Charles Dickens.

O poveste cutremurător de reală, fidelă epocii sale – scrisă într-o manieră magistrală! Încă de la apariția în foileton, Oliver Twist i-a atras lui Charles Dickens atât aprecierea publicului, cât și cea a criticilor, acesta devenind, la nici 30 de ani, cel mai cunoscut autor al vremurilor sale. Deși, la un moment dat a fost criticată pentru caracterul antisemit (personajul negativ central Fagin era evreu), cartea nu s-a bucurat decât de laude fiind o poveste cu adevărat inspirațională despre cum viața ți se poate schimba atunci când te aștepți mai puțin.

Și, evident, o asemenea cartea se numără de numeroase ecranizări și puneri în scenă mai mult sau mai puțin fidele. Însă, cartea le depășește cu mult!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

48
00 LEI
Libris
13
00 LEI
Elefant
25
00 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)