Recenzie Orașul Bântuit de Stephen King

Autor: Stephen King
An apariție : 1987
Editura: -
Nr. Pagini: 1116
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

96.23 RON pe Elefant

Orașul Bântuit este a 22-a carte publicată de Stephen King, deci putem trage concluzia că deja aici este pe deplin conturat că scriitor și romancier mai ales că a atins succesul încă de la primul său român publicat (Carrie).

Subiectul este unul cât se poate de interesant și urmărește 2 perioade de timp 1957-1958 și 1984-1985, unde apare o creatură ce se deghizează sub multe nume și diferite înfățișări, dar cea mai cunoscută este aceea de clownul Pennywise.

Deasemeni, poate cea mai bine structurată parte a romanului este construcția personajelor ce reușesc să evolueze constant pe parcursul cărții, de la câțiva copii ce se hotărăsc să înființeze un club (Clubul ratatilor) până la niște războinici gata de orice sacrificiu (inclusiv cel al inocenței), pentru a reuși să oprească poate cea mai amenințătoare creatură întâlnită vreodată.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stephen King.

Doza de horror din carte este astfel livrată mai întâi în cantități mici pentru a ne pregăti cu atmosfera, în cele din urmă finalul fiind unul apoteotic, culminând cu o înfruntare demnă de orice epopee. De remarcat și conexiunile dintre acesta carte și cele din seria Turnul Întunecat, de același autor, unde întâlnim o creatură asemănătoare.

Dacă ar fi să rezum toată cartea la o singură propoziție acesta ar fi: It reprezintă groază cu miros de vată de zahăr și baloane colorate.

Vezi și recenzia video a cărții Orașul Bântuit de Stephen King

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

96
23 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)