Recenzie ” Povestiri de la marginea realității” de Dan Rădoiu

Autor: Dan Rădoiu
An apariție : 2015
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 176
Acordă o notă cărții:
 

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA CĂRȚII PE:

Aspecte Pozitive:

Stilul aparent simplist te invită să citești printre rânduri.

Aspecte Negative:

În anumite pasaje fantasy este prea fantasy.

O carte care m-a surprins și m-a dus aproape instantaneu cu gândul la Mircea Eliade. Acesta a fost efectul de început pe care l-am simțit, acaparându-mi interesul prin sinceritatea stilului penetrant, care răsfiră un iz aparte în sufletele cititorilor.

dan-radoiu-povestiri-de-la-marginea-realitatii

Dan Rădoiu ne oferă în volumul ” Povestiri de la marginea realității” , apărut la Crux Publishing, o inedită încercare de remodelare a conceptului de realitate, înfățișându-ne o serie de scurte povestiri cu final neașteptat în care personajele se pierd și se regăsesc într-o zonă nouă, situată între real și ireal, în situații aproape camusiene.

În cele 18 povestiri scurte Dan Rădoiu reușește să năucească și să acapareze, delectându-ne cu forța unei debordante clarviziuni ce asigură stilului scriitoricesc o notă deosebită. Scriitorul nu umblă cu poleieli redundante sau cu adjectivări inutile, ba dimpotrivă, lovește năpraznic prin personalitatea personajelor care trăiesc undeva între un angelic delirium tremens și vitraliul realității cotidiene.

dan-radoiu

Într-un anume fel este o încercare de redefinire a tot ceea ce a fost deja redefinit, fără a uza pseudoaxiomizările celor de dinainte. Pur și simplu este un altfel de literatură fantasy, în care ficțiunea își trage seva dintr-o realitate bidimensională, cea cotidiană și cea posibilă, pe care unii dintre noi o păstrează cu grijă în sertarele cele mai ascunse ale felului de a fi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Rădoiu.

Deîndată ce termini de citit cartea nu poți spune cu exactitate dacă povestirile te-au împovărat sau te-au eliberat, însă, indiferent de sentimentul pe care ți-l inoculează, cu siguranță că vei privii realitatea cu alți ochi și vei aprecia fiecare clipă din viața ta și a celorlalți.

Lectură plăcută!

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA CĂRȚII PE:

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)