Recenzie ”Războinicii furtunii- Orcii 3”

Autor: Stan Nicholls
An apariție : 2011
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 480
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

5.00 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

Fantezia debordantă clădește o nouă dimensiune a basmelor.

Aspecte Negative:

Textul este mult prea ușuratic.

Din seria Orcii mi-a căzut în mână, dintr-o pură întâmplare, romanul ” Războinicii furtunii”, apărut la Editura Nemira.

Stan Nicholls ne face cunoștință cu un nou stil de epopee a fantasmagoricului. Îmbinând stilul aventurier, oarecum cavaleresc, cu un bogat simț al imaginarului care se lasă condus de un expansionism exuberant, autorul clădește lumi nemaivăzute, rase care de care mai ieșite din comun și întâmplări creionate într-un ritm ager și vijelios.

Ingredientele unui fantasy sunt respectate: personajul malefic (de această dată de gen feminin) și acoliții săi, pe de o parte, pe de cealaltă parte avem luptătorii pentru libertate, adunați în jurul unui căpitan de legendă și restul lumii.

Panoplia raselor este extrem de diversificată, la fel ca și zeii. Efevrvescența raselor se scaldă într-un metisaj de idealuri din care reiese dorința cea mai pregnantă a ființelor raționale și nu numai, anume instinctul de supraviețuire.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stan Nicholls.

Acest motiv naște sfinți și demoni ale căror dorințe se întrepătrund adeseori, crestând întâmplări mai rar întâlnite, care mai apoi devin mituri, legende, bârfe sau basme.

Cam aceasta creează Stan Nicholls în colecția ”Orcii”, o lume de basme, un templu oniric și un îndemn la reverie, toate coagulate în jurul unui stil literar extrem de facil care pe alocuri pare o glumă sau poate chiar o încercare de evadare din corsetul obișnuinței, o invitație de a clădi aripi din nimicuri care se pot transforma în lucruri cu valoare inestimabilă.

Lectură plăcută!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

5
00 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)