Recenzie „Sacra erotica” de Eduard Dorneanu

Autor: Eduard Dorneanu
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 110
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

19.20 RON pe Libris
Aspecte Pozitive:

Sacra Erotica de Eduard Dorneanu este o scurtă antologie de poezie e dragoste, romantică, cu un stil original si un rafinament aparte. Multitudine de simboluri ce îndeamnă la visare și la contemplație, a naturii umane și a iubirii.

Aspecte Negative:

Sacra Erotica de Eduard Dorneanu abundă de simbolistică încifrată ce necesită, uneori, cercetări suplimentare pentru a fi pe deplin înțelese și de aici dificultatea lecturii.

sacraerotica

Sacra erotica de Eduard Dorneanu este o culegere de poezie erotică, așa cum sugerează și titlul, în care autorul, folosind o largă paletă de simboluri, unele doar de el știute, aduce o odă iubirii.

Eduard Dorneanu transpune în tablouri încifrate senzațiile și sentimentele unice ale iubirii, de la pasiunea carnală la trăirile înălțătoare și de la durerea despărțirii la abandonul în plăcere, totul într-un vârtej de imagini psihedelice.

Sacra erotica conține 73 de poezii în care sacrul se împletește cu eroticul, eroticul devine sacru iar sacrul este erotic.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eduard Dorneanu.

,,gemetele cer canonizarea întregului nostru zbuciumat

îmi închipui

patul răvășit de coapsele ioanei

gata să primească otrava inelului episcopal

și arsura crucii pectorale,,

Sacra erotica de Eduard Dorneanu este greu de înțeles și asta nu din cauza vreunui viciu al măiestriei autorului și nici din lipsa de înțelegere a cititorului ci din simplul motiv că fiecare iubire e ea însăși o lume, un univers paralel cunoscut și creat de cei doi îndrăgostiți și în care ceilalți oameni pot doar să arunce o privire, fără a-l putea înțelege și simți pe deplin vreodată.

,,…gemetele ioanei hrănesc cu aluzii livrești serafimi

și soprane de coloratură

din noi țâșnesc izvoare de sânge alb

respir sacadat diavolul toarnă lapte fierbinte

pe spinarea mea…,,

Sacra erotica poate deveni, prin simbolistica folosită, o cale de autocunoaștere și de cunoaștere a multitudinii de fațete ale iubirii și, chiar dacă pare a fi dificilă de citit, iluminarea și înțelegerea pe care le oferă răsplătesc întreg efortul lecturii.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

19
20 LEI
Libris
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)