Recenzie ”Suge-o, Andrei!” de Andrei Ciobanu

Autor: Andrei Ciobanu
An apariție : 2017
Editura: Litera
Nr. Pagini: 512
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

39.90 RON pe Elefant 31.92 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Este un stand-up comedy prins între coperțile unei cărți.

Aspecte Negative:

Unele pasaje par incredibile, însă nu îndrăznesc să contest veridicitatea lor.

Atâta vreme cât am citit ”Suge-o, Ramona!” și chiar mi-a plăcut, era musai să citesc și ”Suge-o, Andrei!”.

Continuarea best-sellerului cu peste un milion de cititori, la fel ca oricare altă continuare a unei cărți, a trebuit să aducă ceva nou în prim-plan, un ingredient în plus. ”Suge-o, Andrei!” chiar are câteva inovații veritabile.

Cu binecunoscutul său umor, oarecum asemănător cu cel al celebrului american Seinfield, autorul ne destinde ușor, introducându-ne într-o lume aparte, cea a tinereții și a lui carpe diem.

Însă, de data aceasta, descoperim la Andrei Ciobanu anumite pasaje ceva mai profunde, cu un oarecare iz filosofico-mioritic, în ciuda glazurării cu umor.

Rog puritanii să se abțină de la comentarii. Nu pentru că opinia lor ar înclina în mod îngrijorător balanța părerii mele. Nicidecum.

cartea aceasta nu este literatură, ci trăire intensă, sfidătoare și paroxistică, prinsă adeseori în caruselul inevitabilelor ascensiuni și coborâri.

Indiferent din ce generație faci parte, nu ai cum să nu te regăsești măcar într-un capitol din acestă carte

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Andrei Ciobanu.

dacă totuși nu te regăsești în absolut niciun capitol din acestă carte înseamnă că ți-ai trăit întreaga viață într-o impenetrabilă cochilie.

Nu pot să afirm că ”Suge-o, Ramona!” sau ”Suge-o Andrei!” este cartea reprezentativă a unei întregi generații. Aș brava. Dar . atâta vreme cât ne-am regăsit fiecare dintre noi, mai mult sau mai puțin, printre rândurile acestei cărți, tind să cred că această carte este exponent al unui fenomen social.

În ciuda limbajului trivial, evadat din corsetul canonicului lingvistic, stilul scriitoricesc al lui Andrei Ciobanu te ține premanent conectat, nelăsându-te să te plictisești.

Simți narcotizantul efect al dependenței odată cu parcurgerea fiecărei pagini.

Mustind sub vivacitatea unui erotism acaparator, această carte este plină de o sinceritate mai rar întâlnită, presărată cu mărturisiri netrunchiate și impresii necaligrafiate editorial.

Lectură plăcută!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

39
90 LEI
Elefant
31
92 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)