Recenzie „Tocilara de la geek la şic” de Holly Smale

Autor: Holly Smale
An apariție : 2016
Editura: Gama
Nr. Pagini: 320
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

34.90 RON pe Elefant 34.90 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

Mi-au plăcut întamplările haiose prin care trece Harriet pe parcursul cărți şi modul cum reuşeşte să le gestioneze. Relația pe care o are tatăl ei cu Annabel şi cat de bine se potrivesc împreună.

Aspecte Negative:

Mi-ar fii plăcut ca Nick să apară mai mult pentru că reacțile pe care Harriet le are în fața lui sunt epice.

Holly Smale este autoarea de succes a seriei “Geek Girl” care în anul 2013 a fost desemnată cel mai bine vândut titlu de ficțiune “Ya din Marea Britanie”, iar la noi a fost tradusă sub numele de “Tocilara”.

Cred că nu există persoană care să nu fii auzit de povestea “Rătușca cea urată”de Haans- Christian Anderson, pentru că aceasta se potrivește perfect cu povestea lui Harriet Manners, lucru confirmat chiar și de Holly Smale.

Dacă în cazul primei cărți avem de-a face cu o rătușcă ce se transformă într-o frumoasă lebădă, în “Tocilara” avem bineînțeles o tocilară care devine model  de la geek la șic”.

Harriet Manners are 15 ani și trăieşte alături de tatăl sau, și de mamă ei vitregă Annabel care este avocată. Singurii prieteni ai lui Harriet sunt Toby, vecinul și urmăritorul ei și Nat, care încă de când avea 6 ani visul ei a fost să devină un model internațional și să defileza pe cele mai mari scene.

Deși Harriet nu îi împărtășește acest vis, ea preferând să stea în fată televizorului și să se uite la documentare, în ziua în care merge ca și sprijin moral pentru aceasta, mai mult obligată, la un astfel de casting, în urma mai multor întâmplări unele mai amuzante ca altele, cea aleasă să pozeze este Harriet.Tot aici ea îl va întâlnii pe Nick, cel mai frumos băiat, Tânărul Leu așa cum îi place să îl numească, care treptat va devenii eroul ei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Holly Smale.

Că să nu își trădeze și prin urmare să își piardă cea mai bună prietenă decide în prima fază să refuze, dar când este umilită public în fața clasei de Alexia, inamică ei nr 1, Harriet acceptă contractul, mințindu-și atât mama vitregă cât și cea mai bună prietenă și pleacă în Rusia.

Oare va fii suficient pentru Harriet doar puțin machiaj și câteva rochii frumoase pentru a se transforma din tocilară super împiedicată într-un adevărat model? Veți află toate astea și multe alte lucruri interesante doar călătorind alături de micuța noastră tocilară prin Rusia.

Cred că această carte este una dintre cele mai amuzante, dacă nu cea mai amuzantă carte pe care am citit-o vreodată și în plus am descoperit o mulțime de lucruri de care habar nu aveam, pentru că Harriet este o mică enciclopedie științifică plină de “Știai că”.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

34
90 LEI
Elefant
34
90 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)