Recenzie „Vina” de Camelia Cavadia

Autor: Camelia Cavadia
An apariție : 2015
Editura: Editura Trei
Nr. Pagini: 320
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

26.30 RON pe Libris 33.72 RON pe Elefant 33.72 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

O copertă deosebită, un font potrivit pentru ochi și o poveste minunată.

vina-camelia-cavadiaCamelia Cavadia, PR al unui post de televiziune din România, debutează în 2015 cu romanul Vina, publicat de Editura Trei.

Autoarea spune că toată viața „a roit în jurul cuvintelor”, considerând acesta momentul potrivit pentru primul său roman. Într-un interviu acordat site-ului radardemedia.ro, Cavadia îndeamnă oamenii să citească prin mesajul:

Să citiți mult și să găsiți în cărți tot ceea ce vă lipsește în viață! Să deveniți astfel oameni împliniți.

În centrul romanului Vina este Tomas, un bărbat autoizolat de toată lumea, aflat la un pas de suicid. După primele pagini în care cititorul este invitat să afle mai multe date despre situația deplorabilă a lui Tomas, lectura începe să dea dependență celui care vrea să afle  mai multe despre destinul protagonistului.

Însuși titlul cărții este singurul cuvânt capabil să redea pe deplin starea sufletească a personajului principal.

Acțiunea romanului curge într-un ritm potrivit, unde trecutul și prezentul se întrepătrund armonios. Planul prezent îl pune în lumină pe Tomas, hotărât să renunțe la orice viciu și să revină la normal, să se plimbe, sa privească orașul și să își dea o a doua șansă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Camelia Cavadia.

Se simțea neîndemânatic în a-și exprima sentimentele și prefera ca oamenii să îl perceapă mai degrabă ca pe o ființă neplăcută și grobiană. (…) Și asta era probabil tot un fel de pedeapsă pe care și-o aplica fără prea multe menajamente, din convingerea că merită să trăiască tot ce era mai greu.

Planul trecut ne înfățișează un Tomas fericit și împlinit, atât pe plan profesional, cât si pe plan personal.

Tomas arăta mai bine ca niciodată. Se desăvârșire ca bărbat, iar faptul că se simțea complet în preajma ei îl făcea să pară mai puternic.

Relația dintre Tomas și Stella este una ideală, ca în povești. Se înțeleg, se respectă și se completează într-o manieră deosebită.

Erau exotici (…) erau cumva ca soarele și luna, ca apa și focul, ca cerul și pământul, un amestec de elemente, însușiri și calități ce se completau perfect.

Vă invit, chiar vă provoc să aflați ce s-a întâmplat cu nefericitul Tomas de a ajuns din bărbatul invidiat de semenii lui, într-o umbră, stigmatizat total de societate.

Cartea este minunată, m-am îndrăgostit iremediabil de Vina. Iar sfârșitul este în egală măsură spectaculos și curativ.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

26
30 LEI
Libris
33
72 LEI
Elefant
33
72 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)